Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 7. 2014

Labský pramen

 

 

Labský pramen

 

Špindlerovka - Dívčí kameny - Sněžné jámy - Labská bouda - Labský důl - Špindlerův Mlýn

Termín konání:          5. 7. 2014

Akci vedl cvičitel:     Jiří Kadeřávek

Počet účastníků:       14

Počet kilometrů:       21 km

 

Ahoj turisti,

tak jsem se dal do dopisu. Ze světových událostí to bude pouze jediná, a to je výlet našeho KČT do západních Krkonoš, který jsem si dal do programu s představou, že mé,  již nikoliv mladistvé tělo, to ujde, že dovedu účastníky do správného cíle. Nakonec se to docela zdařilo, i když jsem v týdnu před onou sobotou prožíval muka při předpovědích  počasí, kdy úplně nejhorší předpověď byla v pátek -  silné bouřky, vichr a přívalové deště. Dost mě to vyděsilo a říkal jsem si, že na nádraží ráno nikdo nepřijde,  že tedy výlet v klidu zruším. Opak byl pravdou,  nakonec se nás sešlo čtrnáct, tak nezbylo, než jet. Jen mě trochu uklidnilo, že byl přítomen i náš člen, kandidát věd na penzi, který s námi chodí a má onen chytrý mobil, kde je schopen sledovat vývoj oblačnosti nad námi a může včas varovat. Nakonec za celý den spadlo jen pár kapek, hlavně bylo polojasno, tak to bylo prima.
 
Vyjeli jsme autobusem na chatu Špindlerovku,  pak po hřebenu na západ. Nejdříve kolem vyhořelé chaty Petrovky, pak podle plánu: 
Dívčí kameny, Mužské kameny, Vysoké kolo, Sněžné jámy, Violík, Labský pramen, Labská bouda, a Labským dolem do Špindlu. Domů jsme pokračovali autobusem a vlakem.
 
Celkem jsme zdolali asi 21 km, sice pár odřenin a jeden pochroumaný prst u ruky, ale všichni byli schopni se vlastními silami dostat domů.
Ve fotogalerii jsou obrázky, které jsem nafotil.
 
Zdraví
              Jirka
 
 

Náhledy fotografií z alba Západní Krkonoše